Wegens aanhoudende problemen met onze hoofdleverancier/aandeelhouder blijft Turbobike -voorlopig- gesloten. Door het niet naleven van leverings- en betalingstermijnen, foute leveringen en het uitblijven van leveringen hebben we simpelweg niks meer te verkopen. Meer info volgt.
2 jaar garantie
Voor élke fiets
Levering met b-post
Installatie mogelijk

Turbobike, 100% Transparantie, 100% Vrijheid

Turbobike, 100% Transparantie, 100% Vrijheid

Het nieuwe fietsseizoen komt eraan. Alweer zullen duizenden mensen de overstap maken naar de elektrische fiets, komende van een "gewone fiets" of van de auto. Een evolutie die we alleen maar kunnen toejuichen; in het dichtbevolkte Vlaanderen is de elektrische fiets hét vervoermiddel bij uitstek!
In deze blog wil ik even wijzen op een belangrijk punt dat bij aankoop van een elektrische fiets bijna altijd over het hoofd wordt gezien en dit kan voor zéér onaangename verrassingen zorgen! :

De "vrijheid" van je batterij.

De voorbije jaren hebben we bij Turbobike een gestage toename gezien van klanten met een kapotte batterij van een andere leverancier die we niet konden helpen met onze batterijen.

Wat is er aan de hand?
Veel merken, zowel van ombouwkits als van volledige elektrische fietsen "coderen" hun batterijen.
Dat wil zeggen dat u verplicht bent om een nieuwe batterij te kopen bij dezelfde fabrikant. Prijzen boven de 1000 euro voor een vervangbatterij zijn geen uitzondering. Ik durf zelfs zeggen dat prijzen onder de 800 euro de uitzondering zijn. Dit gaat dan over accu's van amper 12Ah 36V (432 Watt-uur). Batterijen die Turbobike zelfs niet meer in het gamma heeft, onze standaard batterij is nu 17Ah 36V (612 Watt-uur) Li-ion van Samsung, LG of Sony. Geen goedkope merken of Li-po's bij ons! (lees onze batterijblog voor meer info over Lithium-polymeer accu's)

Deze codering kan erg ver gaan: er zijn batterijen die bij elke loskoppeling van een elektrisch onderdeel "gereset" moeten worden: binnenband vervangen? Verplicht naar de fietsenmaker voor een reset!

Of batterijen die elk jaar verplicht "geherprogrammeerd" moeten worden! U moet dus elk jaar verplicht geld achterlaten bij de leverancier. Uiteraard voor niets, er wordt heus geen nieuw plutoniumstaafje in uw accu geplaatst.

Turbobike doet hier niet aan mee! De codering van batterijen is complete flauwekul en puur protectionisme!
Onze kits en batterijen zijn 100% vrij en transparant. U koopt een onderhoudsvrije kit en bent voor de rest vrij om te doen en kopen wat u wilt.
Verder staan we zelf in voor de garantie van 2 jaar. Haperende batterijen testen wij zelf op onze testbank. Gebreken binnen de garantieperiode worden door ons onmiddellijk vervangen. Uw batterij dient niet opgestuurd te worden met ellenlange wachttijden tot gevolg.
Is uw batterij aan het einde van zijn levenscyclus, dan bent u volledig vrij om elders een vervangbatterij aan te schaffen. Waarom durven wij dit? Omdat wij weten dat u toch nergens een goedkopere batterij vindt van dezelfde capaciteit en kwaliteit.

Kortom, als je eerlijk zaken doet heb je geen codering nodig!
Vraag bij aanschaf van een fiets of kit altijd of je vrije keus van batterij-leverancier hebt!

Veel fietsplezier gewenst in 2017!!

Tim
Zaakvoerder Turbobike

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden