Wegens aanhoudende problemen met onze hoofdleverancier/aandeelhouder blijft Turbobike -voorlopig- gesloten. Door het niet naleven van leverings- en betalingstermijnen, foute leveringen en het uitblijven van leveringen hebben we simpelweg niks meer te verkopen. Meer info volgt.
2 jaar garantie
Voor élke fiets
Levering met b-post
Installatie mogelijk

Ombouwset Voorwielmotor 250W-36V inclusief Li-ion batterij

(6)
€749,00
  • Informatie
  • Specificaties
  • Reviews

De ombouwset met voorwielmotor blijft ons meest populaire model. 

Voorwielmotor
De installatie van een voorwiel is eenvoudiger dan een achterwiel. Je moet geen vrijwiel vervangen en je ketting kan blijven hangen. Je hoeft enkel je oude voorwiel door je nieuwe te vervangen en klaar. Qua rijgevoel voelt een voorwiel alsof je “getrokken” wordt door je fiets. Dit geeft een aangename, stabiele rijervaring waarbij het gewicht gelijk verdeeld is over alle delen van je fiets.

Let bij het kiezen van je wiel op de juiste maat (28, 26, 24 of 20 inch). Een standaard heren- of damesfiets heeft een wielmaat van 28 inch. Bij mountainbikes vind je vaak 26 inch en voor bakfietsen heeft u waarschijnlijk een 20 of 24 inch wiel nodig.

Kies ook het wiel dat past bij het type rem dat op je fiets gemonteerd is. (V-brake, rollerbrake of schijfrem)

Batterijkeuze

Bij Turbobike kan je altijd vrij je type batterij kiezen. Op dit moment kan je kiezen uit drie types batterijen: Tube, Rack of Dolphin batterijen. De keuze die je maakt beïnvloed de plaatsing van je batterij en de actieradius. Lees zeker ons artikel "Hoe kies ik de juiste batterij?" voor meer informatie.

Wetgeving

Deze ombouwset is geschikt voor gebruik op de openbare weg. Let wel op met de installatie van de gashendel om wettelijk in orde te blijven. Meer informatie hierover leest u in onze handleiding voor installatie en in de Wegwijzer Elektrische Fietsen. Informeer u goed alvorens een keuze te maken.

Deze ombouwset bevat volgende onderdelen
- Voorwiel (28/26/24/20 inch, grijs/zwart, V-brake/rollerbrake/schijfrem)
- Batterij 36V (16Ah, met of zonder bagagerek of zadeltasje naargelang de keuze)
- Kleuren LCD scherm met duimcontrole-unit en USB-poort
- Controller
- Motorkabel
- LCD-kabel
- Magneetplaat
- PAS-sensor
- Kabeltemmer 

Installatie
Deze ombouwset is eenvoudig zelf te installeren op uw fiets met behulp van onze handleiding. U kan de installatie ook laten uitvoeren door onze ervaren installateurs.
Garantie: 2 jaar
Batterij: 36V verschillende keuzes mogelijk
Batterij merk: LG
Beschikbare kleuren: Zwart
Motor: 250W, 36V
Max snelheid: 25 km/u
Wieltype: Voorwiel
Wielvelg: Aluminium dubbel wandig gebuste velg
Wielspaken: Roestvaste stalen spaken 3 maal gekruist
Optie rollerbrake-krans: Ja
Optie schijfremmen: Ja
Beschikbare maten wiel: 28 inch, 26 inch, 24 inch en 20 inch
Beschikbare kleuren wiel: Grijs/zwart
Wiel gewicht (28 inch): 2.4 kg
PAS sensor: Ja
LCD-Display: 9 standen van ondersteuning met USB-poort
Snelheidssensor: Ingebouwd in wiel
Bagagerek: Ja (bij Rack batterij)
Zadeltasje: Ja (bij Dolphin en Tube batterij)
Remgrepen: Optioneel
Gashendel: Optioneel
Extra lange motorkabel: Optioneel
maya 14-05-2018 14:49

zalig zo fietsen, ideaal voor mijn woon-werkverkeer en op die manier snel terug verdiend.
De ombouw zelf gedaan en echt niet moeilijk je een klein beetje handig bent. Spijtig ze hem nu gejat hebben :( maar we gaan voor een nieuwe.

Geert Vangenechte 23-04-2018 10:48

Mijn moeder onderging een heupoperatie met prothese na een kankerbehandeling die jaren daarvoor was gebeurd. Zij fietste vroeger zeer veel en had hartpijn nu ze dat niet meer zo goed kon.Mijn broer Chris heeft de fiets van moeder omgebouwd en ze kan weer fietsen met behulp van de elektrische ondersteuning. Het systeem is erg goed beveiligd en werkt fantastisch. Ik ga ook een fiets ombouwen voor weg werk verkeer.

daniel mestagh 06-04-2018 13:47

Eerst was ik een beetje weigerachtig betreft het installeren van de ombouwset met voorwielmotor, maar dan toch maar gedaan, en ik moet zeggen
Het is heel goed meegevallen, daar ik alleen maar een fiets gebruik voor boodschappen en uitstapjes is het soms toch vrij lastig fietsen met tegenwind , zodat het nu veel aangenamer is.
Ik heb wel een paar schroefjes meegekregen met fabrieksfout maar na contact met Turbobike werd dat al vlug opgelost.
Ook is het een voordeel , dat je niet gebonden bent aan een merk en daardoor alleen hun dure batterijen kunt gebruiken, verder moet er niets aan de software bijgeregeld worden.
Het is dus een positief plaatje, en ik zou het nog doen.

Marc De Langhe 16-12-2017 22:10

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik de fiets van mijn vrouw omgebouwd. De installatiehandleiding was heel duidelijk, de installatie op zich simpel en goed. Na 4 jaar doet de fiets het nog altijd en de batterij is nog in goede staat. Bedankt Turbobike.

Hamel Eric 26-04-2017 11:52

Op 2 jaar tijd , heb ik 3 ombouwsets bij turbobike gekocht en zelf gemonteerd.
Het is gemakkelijk omdat alle stappen werden erg goed uitgelegd . De drie fietsen rijden perfect
zodat ik nu heb beslist nog onderdelen bij te kopen (voorwiel en controller) om een vierde fiets elektrisch aan te passen, met gebruik van bestaande batterij.
Moet ook toevoegen dat servcie in de winkel altijd perfect is geweest, en ik vergeet niet de spoedige hulp toen gekregen, met opsturen zonder kosten van een defecte plastieke doosje.
E.Hamel

Michaël Ost 22-04-2017 20:15

Ik heb deze ombouwset geïnstalleerd op de transportfiets van mijn vriendin en ze is er superblij mee. Ze kan er als ze een beetje meetrapt 100km mee rijden en als ze niet zoveel zelf doet rond de 60-70km. Standaard staat deze ombouwset ingesteld op 25 km/u zodat hij legaal is maar je kan deze begrensing er ook makkelijk afhalen zodat je ongeveer 30-31km/u kan rijden (op eigen risico natuurlijk). Het nieuwe scherm type 2017 is ook zeer overzichtelijk en informatief en het is ook heel aangenaam dat de bedieningstoetsen dichtbij je handvat te installeren zijn voor makkelijkere bediening. De installatie was ook zeer goed te doen met de handleiding die op deze website staat. Zeer tevreden dus!

4.85 sterren gebaseerd op 6 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »