Wegens aanhoudende problemen met onze hoofdleverancier/aandeelhouder blijft Turbobike -voorlopig- gesloten. Door het niet naleven van leverings- en betalingstermijnen, foute leveringen en het uitblijven van leveringen hebben we simpelweg niks meer te verkopen. Meer info volgt.
2 jaar garantie
Voor élke fiets
Levering met b-post
Installatie mogelijk

Hoe kies ik de juiste ombouwset?

Kiezen is nooit eenvoudig. Lees daarom eerst even deze tekst die je op weg helpt bij het kiezen van de juiste ombouwset. Twijfel je nog of een ombouwset wel geschikt is voor jouw fiets. Neem dan gerust even contact met ons op en we helpen je verder bij het maken van de juiste keuze.

Kies de juiste aandrijving 
Er bestaan drie soorten aandrijving: Voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en middenmotoraandrijving.

De keuze tussen voor- of achterwiel wordt in veel gevallen bepaald door je fiets.
Heb je vooraan een naafdynamo en achteraan een derailleur, dan zou de meest logische keuze een achterwiel zijn. Zo moet uw fiets het minst aangepast worden en kan je de handige naafdynamo blijven gebruiken. Maar niets verbiedt u natuurlijk om toch voor een voorwiel te kiezen en uw lichtje te vervangen door een exemplaar op batterijen. Heb je achteraan naafversnellingen (“busvitessen”) dan kies je best voor een voorwiel, anders ben je je versnellingen kwijt. Heb je rollerbrakes dan moet je sowieso een voorwiel kiezen daar er geen achterwielen zijn waarop een rollerbrake past.


Heb je vrije keuze (zowel vooraan als achteraan een “lege” naaf) dan zetten we hier graag de -weliswaar minieme- verschillen even op een rij:

Voorwielaandrijving:
De installatie van een voorwiel is eenvoudiger dan een achterwiel. Je moet geen vrijwiel vervangen en je ketting kan blijven hangen. Je hoeft enkel je oude voorwiel door je nieuwe te vervangen en klaar. Qua rijgevoel voelt een voorwiel alsof je “getrokken” wordt door je fiets. Dit geeft een aangename, stabiele rijervaring waarbij het gewicht gelijk verdeeld is over alle delen van je fiets.

Achterwielaandrijving:
Uiteraard is de installatie van een achterwiel iets moeilijker dan een voorwiel. In vele gevallen moet je ook je vrijwiel vervangen. Heb je ook een naafdynamo in het voorwiel dan is het wel zonde om deze op te offeren en is achterwielaandrijving een goede keuze. Door het effect “geduwd” te worden door je achterwiel krijg je een sportiever gevoel tijdens het rijden en neem je met iets meer gemak kleine en scherpe bochten.


Middenmotoraandrijving:
Middenmotoren vallen in een andere categorie. De installatie is ook enigzins anders. Je hoeft geen wiel te vervangen maar je verwijderdt je crancken en pedalen en schuift een middenmotor door je trapas. Hierdoor krijg je een type aandrijving die de ondersteuning tijdens het fietsen overbrengt op je ketting. Dit is niet noodzakelijk beter dan voor- of achterwielaandrijving maar het geeft wel een ander rijgevoel. Je fiets rijdt natuurlijker en soepelder. Een middenmotor is ook beduidend stiller dan een wielmotor.

Voorwiel, achterwiel of middenmotor? De keuze is aan u.

Kies de juiste batterij
Turbobike heeft de batterijkeuze aanzienlijk vereenvoudigd de laatste tijd. U kiest eigenlijk enkel nog tussen een Rack of een Dolphin batterij. De vorm en de plaats waar u de batterij monteert is nog het enige verschil. Het vermogen van beide types is quasi gelijk.

Heeft u een herenfiets? Dan is de keuze voor een Dolhin batterij zeker verantwoord. Deze batterij plaatst u in het fietsframe waar uw drinkbushouder zit. Hierdoor heeft uw fiets een betere gewichtsverdeling dan bij een rack batterij. U rijdt stabieler en comfortabeler met een Dolphin batterij.

Heeft u een damesfiets? Dan kiest u best voor een Rack batterij. De montage van een Dolphin batterij is op een damesfiets niet altijd evident en het kan ook verrassend zijn bij het opstappen.

Al onze batterijen zijn Li-ion 36 of 48 Volt met Samsung of LG batterijcellen. 

Om nog beter te kunnnen vergelijken lees je best ook even ons artikel over actieradius. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »