Wegens aanhoudende problemen met onze hoofdleverancier/aandeelhouder blijft Turbobike -voorlopig- gesloten. Door het niet naleven van leverings- en betalingstermijnen, foute leveringen en het uitblijven van leveringen hebben we simpelweg niks meer te verkopen. Meer info volgt.
2 jaar garantie
Voor élke fiets
Levering met b-post
Installatie mogelijk

De onderdelen van een ombouwset

Onderdelen ombouwset01/ LCD-display

Het LCD bedieningspaneel bevat een boordcomputer waarmee u de snelheid, batterijduur, gereden tijd en gereden afstand kan aflezen. U kan vrij kiezen tussen 5 niveau’s van ondersteuning. De LCD bevat ook een “backlight functie” voor ‘s avond of ‘s nachts en stapondersteuning.

02/ Remmen

Standaard leveren wij remmen met motoronderbreking bij uw ombouwset. Deze remmen zorgen ervoor dat de ondersteuning wegvalt zodra u remt. Strikt gezien hoeft u de remmen niet te installeren. Als u dus geïntegreerde shifters hebt of speciale remmen kan u deze gerust laten staan. Uw motor stopt toch automatisch als u stopt met trappen.

03/ Gashendel

De gashendel bedient u met de duim. Zo krijgt u net dat extra duwtje in de rug wanneer nodig. De gashendel is programmeerbaar via de LCD. U kiest voor extra ondersteuning door gebruik van de gashendel enkel bij trappen (pedelec) of altijd (e-bike).

04/ Pedal Assist Sensor

De pedal assist sensor bestaat uit een sensor en een klein rond plaatje met magneten dat meedraait met je trapas. De sensor registreert wanneer je wel of niet trapt en geeft dit signaal door aan de controller die op zijn beurt de motor respectievelijk start of stopt.

05/ Controller

De controller is het brein van uw elektrische fiets. Alle bekabeling komt hier samen. De controller regelt de kracht van de motor afhankelijk van de informatie die hij krijgt van de boordcomputer in de lcd-display, de remmen en de pas-sensor.

06/ Batterij

Op deze foto ziet u onze 15Ah (540 Wh) rack-batterij. Deze batterij heeft achteraan handige indicatieleds die de resterende capaciteit aangeven. U kan de batterij met een sleutel vergrendelen en eenvoudig aan- of uitzetten.

07/ Bagagedrager

Het bagagerek dient als behuizing voor uw batterij. De batterij zit hierin veilig vastgeklikt en beschermd tegen blutsen en botsen. U schuift de batterij eenvoudig in en uit het rek. Onze ombouwset bevat voldoende hulpstukken zodat de bagagedrager op zowat alle fietsen te monteren is. Op bovenstaande foto ziet u een Rack batterij. Onze Fish en Tube batterijen worden geleverd zonder rekje.

08/ Wiel met motor

Afhankelijk van uw fiets kiest voor een motor in het voor- of achterwiel. Op deze foto ziet u een 250 W grijs achterwiel formaat 28 inch. De wielen zijn ook in andere maten en kleuren verkrijgbaar.

09/ Snelheidssensor

Een eenvoudige sensor met een magneet die u op een van uw wielspaken bevestigt. Hierdoor wordt de snelheid waarmee u fietst doorgegeven aan de controller en het lcd-display.

10/ Batterijlader

Uiteraard is er ook een batterijlader meegeleverd met al onze ombouwsets.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »