Wegens aanhoudende problemen met onze hoofdleverancier/aandeelhouder blijft Turbobike -voorlopig- gesloten. Door het niet naleven van leverings- en betalingstermijnen, foute leveringen en het uitblijven van leveringen hebben we simpelweg niks meer te verkopen. Meer info volgt.
2 jaar garantie
Voor élke fiets
Levering met b-post
Installatie mogelijk

Wetgeving

Wat mag en mag niet?
De wetgeving elektrische fietsen is volledig vernieuwd. Hoe zit dat nu in elkaar?


Indien u zelf uw fiets ombouwt en u wenst dat uw fiets valt in de categorie "Fiets met elektrische hulpmotor" dan moet u op volgende zaken letten bij de installatie.

  • Zorg ervoor dat uw motor niet autonoom kan werken zonder te trappen. Hoe u dit doet leest u in de handleiding van uw ombouwset. 
  • Begrens de maximumsnelheid tot 25km/u via de programmatiemodus van het LCD-scherm. Hoe u dit doet leest u in de handleiding van uw ombouwset. 
  • Installeer enkel een ombouwset met maximum motorvermogen van 250 Watt.

In de categorie "Fiets met elektrische hulpmotor" blijft uw fiets een gewone fiets en hoeft u geen verzekering of nummerplaat te hebben. Er is ook geen helmplicht.

 
Valt u in de categorie "Gemotoriseerde Fiets" of "Bromfiets klasse Speed Pedelec" dan gelden er andere regels. Deze kan u best nalezen in het document Wegwijzer Elektrische Fietsen.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »